Florian Paardenvoer

Florian_Horsefood_liggend_RGB

VOEREN DOE JE MET EEN PLAN

Is jouw paard een echte topsporter die wat scherper mag zijn en moet uitblinken in conditie in kracht? Of neem jij je paard graag mee naar buiten maar is hij daar net te stressvol voor? Voeding speelt in alle situaties een belangrijke rol en voor elk paard is er een uniek en persoonlijk plan. Ben jij op zoek naar de beste balans tussen voeding in prestatie? Dan zit je goed bij Florian!


Elk paard en elke situatie is verschillend en voeren is echt maatwerk. De basis ligt bij goed en voldoende ruwvoer. Hier haalt het paard het grootste gedeelte van zijn energie uit. Uit onderzoek blijkt dat het aanbieden van verschillende vezels een positief effect hebben op de darmflora. Én een optimale darmflora zorgt voor een goede gezondheid en sterke weerstand.

Vanuit deze wetenschap heeft Florian gemixte ruwvoeders ontwikkeld. In onze mixen worden verschillende vezelstructuren en ruwe celstoffen gecombineerd. Afhankelijk van de prestaties die jij van jouw paard verwacht kan je het ruwvoer aanvullen met onze innovatieve krachtvoeders en balancers.

WAT DOET FLORIAN RUWVOERMIX PRECIES?

Anders dan bij een mens maakt een paard de hele dag maagzuur aan én een paard maakt alleen speeksel aan tijdens het kauwen. Speeksel zorgt er voor dat het maagzuur geneutraliseerd wordt.

Het is dan ook niet voor niets dat paarden in de natuur gemiddeld zestien uur per dag grazen.  Het paard haalt het grootste deel van zijn energie uit de vertering van vezels in de dikke darm. De vertering van een paard is dan ook complexer dan bij een mens. In de natuur zijn paarden constant op zoek naar verschillende soorten gras en vezels. Deze variatie aan vezels heeft een bewezen positief effect op de darmflora. Je goed voelen begint van binnen. De ruwvoermixen van Florian houden rekening met het complexe verteringsstel:

  • We combineren goed hooi met verschillende vezels voor een optimale darmflora;
  • We optimaliseren het rantsoen door het aanbieden van verschillende
  • vezels, mineralen en vitaminen;
  • We neutraliseren de maag, door een langere kauwtijd waarbij meer speeksel wordt aangemaakt;
  • We stimuleren een gezonde spijsvertering en gaan daarmee terug naar het natuurlijke gedrag van het paard;
  • We ondersteunen een gezond immuunsysteem waardoor een paard zich van binnenuit goed voelt. 
Winkelwagen