Links

Gezondheid

Starten met een kuchje

Ik longeer Luxor altijd voor ik ga rijden dan kan ik zijn gemoedstoestand even inschatten. Nu bedacht ik mij laatst dat hij eigenlijk altijd met aandraven een kuchje geeft met daarna een proest. Ik ben daar eens op gaan letten en het is echt met de allereerste keer aandraven dat

Lees verder »
Paarden

Hou het gewicht onder controle

Het behouden van een gezond gewicht en een goede conditie bij paarden is van belang voor hun algehele welzijn en prestaties. Voeding speelt een cruciale rol bij het bereiken en handhaven van een gezond gewicht en een optimale conditie bij paarden. In deze blog zullen we bespreken hoe je het

Lees verder »
Paarden

Eten als een paard ook voor het rijden?

Je komt uit je werk je loopt de stal in en hoort net hoe er een schep brokken in de voerbak van je paard gaat. Je wilde net gaan rijden wat doe je? Of je komt voor het voeren aan en je weet dat je paard 2 uur geleden voor

Lees verder »
Paarden

Jeuk in de winter?

Eindelijk winter de knutten zijn weg, vliegen verdwenen niks meer om jeuk van te krijgen zou je denken. Helaas zijn mijten gek op het winterseizoen en is er een piek in het aantal besmettingen van oktober tot april. Jeuk en korstjes zijn de belangrijkste symptomen. Maar wat zijn mijten, hoe

Lees verder »


Het Soepele paard is het adres voor paardenmassage, equine taping, dresuurinstructie en online trainingen.

Keesje verzorgt ook workshops op locatie, en plaats interessante artikelen over paardenmassage en verschillende spiergroepen.

Luxor word regelmatig door Keesje behandeld en blijft hierdoor soepel en recht in zijn lijf.

Verder heb ik met Zephyros heel wat jaren les van Keesje gehad om op een paard vriendelijke manier hem beter in zijn lijf te krijgen.

Ragini Horsebonding- Care

Ik ben met Ruchama samen aan het werk om Luxor van zijn extreme verlatingsangst af te krijgen. Door te trainen met ESDR therapie (EMDR voor paarden) kunnen we de kern van zijn probleem aanpakken en in een relatief korte tijd vooruitgang boeken. 

Ruchama werkt niet alleen met verlatingsangst maar ook trailerladen, hoefsmid of je eigen angst kunnen bij haar aangepakt worden.

Wil je meer van het traject van Luxor zien volg ragini horsebonding dan op instagram.

Weer in de positieve spiraal omhoog en zorgeloos genieten met en van jouw paard? Het kan echt!

Na een gewonnen behandeling voor Luxor stond ik versteld van de dingen die Loes mij kon vertellen die zij helemaal niet kon weten. Daarnaast kan ze met haast onzichtbare handelingen lijf en fascia losmaken. Ze bleek de perfecte aanvulling te zijn binnen mijn team van specialisten.

Zelf heb ik ook een keer een sessie met Loes gedaan. Ze prikte feilloos door mijn idee van hoe het moet en mijn maniertjes om iemand om de tuin te leiden heen. Waardoor ook ik in mijn lijf moest en moest voelen waar ik vastliep. Ik pak nog steeds wel eens terug naar de handvaten van die sessie.

Dus loop je vast met je paard maak dan zeker eens een afspraak met Loes voor een APK van je paard.

 

 

Moeite met het vinden van kleine maatjes paardenspullen?

Nu niet meer. Deze toppers van het Nederlands Shetland Grand National team hebben heel europa al gezien en weten alles van kleine maatjes. 

 

Winkelwagen