Paard en voeding

Als het gaat om onze geliefde paarden, is er geen tekort aan onderwerpen die gewijd zijn aan voeding en voer. Bedrijven hebben allemaal hun eigen merken gemaakt, waarbij iedereen superioriteit claimt ten opzichte van de anderen. Hoe kan men door die info heen snijden en er zeker van zijn dat ze de beste optie voor hun paard selecteren?

Uiteindelijk ligt de echte overweging in wat je paard nodig heeft in plaats van wat je zou willen dat ze nodig hebben. Hier in Nederland krijgt het merendeel van de paarden een ruime voorraad energie uit de grassen en hooi in hun weiland of stal. Helaas bevatten deze zelfde grassen niet de nodige vitamines, mineralen en vezels. In vergelijking met hooi dat meer vezels biedt en meer kauwen vereist, biedt kort, sappig gras niet zoveel vezels.

Ondervoed paard

Het is vreemd om te denken dat je paard overgewicht heeft, maar toch ondervoed is – het is echter mogelijk. Het verstrekken van goede voeding en veel vitamines en mineralen zorgt ervoor dat je paard weet wanneer hij moet stoppen met eten. Maar als ze niet genoeg krijgen, zullen ze continu voedsel consumeren. Zorg ervoor dat je voldoende aanvult met vitamines en mineralen en controleer de etiketten op voerzakken; misschien ontdek je dat er één of meerdere kilo’s nodig zijn. Pas ook op voor toegevoegde suikers en zetmeel – te veel zijn niet gunstig voor een dik paard. Maar maak je geen zorgen! Er is een oplossing. Balancers – kleine brokjes geconcentreerde goedheid – bevatten de juiste hoeveelheid mineralen en vitamines, samen met veel minder suiker en zetmeel dan een kilo concentraat. 

Bovendien, als obesitas een probleem is, kan extra magnesium helpen omdat de cellen slecht reageren op insuline. Het verbeteren van het dieet van je trouwe viervoeter met producten zoals VitalStyle Suikerblans of Phytonics Gucobalance zal helpen bij het reguleren van de suikerspiegel en helpen bij gewichtsverlies.

Deze site speelt in op de unieke behoeften van uw paard en biedt een overvloed aan informatie over paardenvoeding en kwalen. De merken hier zijn zorgvuldig samengesteld voor de gezondheid van je paard, waarbij elk product zijn eigen details heeft om u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Als je paard echter tekenen van ziekte of angst vertoont, is het gemakkelijk om je overweldigd te voelen. Daarom bied ik de Biotensor meting aan, zodat uw paard kan uitdrukken wat het nodig heeft – voedzaam en anderszins. Voor deskundig advies over gepersonaliseerd voeradvies en kruidenmixen, aarzel niet om contact op te nemen! We zijn ervoor om te zorgen dat je paard zijn beste leven leidt.

Winkelwagen