Voeding voor paarden

Met zoveel opties om uit te kiezen, kan het selecteren van het ideale paardenvoer overweldigend zijn. Maar met een paar belangrijke overwegingen in gedachten – zoals leeftijd, ras, geslacht, atletisch vermogen, gezondheidstoestand en budget – kun je de beste voeding voor je paard selecteren. 

Vergeet niet om ook rekening te houden met praktische zaken zoals opslagcapaciteit en locatie bij het selecteren van paardenvoer! Als je deze basis eenmaal hebt, bewapen je jezelf dan met kennis, zodat je een nog betere keus kunt maken.

Ruwvoer is de basis van de voeding van je paard. Een goede spijsvertering zorgt dat de pH-waarden in de maag worden in evenwicht blijven en de darm wordt voorzien van een constante stroom, zodat voedingsstoffen volledig kunnen worden opgenomen.
Je paard haalt ook veel energie en voedingsstoffen uit ruwvoer. Meestal biedt een mengsel van ruwvoer en balancer je paard alles wat nodig is.
Balancers zijn er met verschillende ingrediënten; sommige kunnen een aanzienlijke hoeveelheid sojaschillen of andere vulstoffen bevatten, terwijl andere supplementen bevatten die beter passen bij het welzijn van uw paard.
Balancers zijn vooral gunstig voor die paarden die vatbaar zijn voor overgewicht vanwege hun dieet, omdat ze de neiging hebben om alles in te nemen wat ze hun mond kunnen krijgen om voedingstekorten te vervullen. Met een balancer kunnen deze tekorten worden aangepakt en goed worden opgevangen.
Daarnaast voer je kleine hoeveelheden die weinig suikers en zetmeel bevatten. 

Vraag je je af wat het beste dieet kan zijn voor jouw geliefde dier? Maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen! Met advies op maat en een voedingsanalyse kun je ervoor zorgen dat je paard alle eiwitten, koolhydraten en mineralen heeft die ze nodig hebben. 

Gezonde paarden in de sport hebben niet veel krachtvoer nodig, maar misschien wil je nog steeds iets geven, denk dan aan een meusli of slobber met weinig zetmeel en suikers, of een graanvrije variant.
Het is belangrijk om te weten dat tarwe vaak wordt gebruikt, maar niet altijd gemakkelijk te verteren is. Daarom vermijden steeds meer voeders granen of gebruiken ze gerst voor een gemakkelijkere spijsvertering. 

Drachtige en zogende merries verdienen de beste voeding voor hun groeiende baby, daarom zijn er speciale brokken beschikbaar. Ook na de bevalling zorgen deze voeders ervoor dat zowel moeder als veulen alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. 

Oudere paarden profiteren van extra eiwitten om spiermassa op te bouwen en de immuniteit te stimuleren, evenals hulp bij de spijsvertering en wondgenezing. Aarzel dus niet! Neem vandaag nog contact met ons op om er zeker van te zijn dat uw paard op de juiste manier wordt verzorgd.

Winkelwagen