De beste stuurlui……

… staan aan wal, luid het spreekwoord. Of ook wel de mensen die het niet hoeven te doen denken het beter te weten. Als je op een wedstrijdterrein of een kantine je oor te luisteren legt (ook zo’n leuke) dan hoor je vaak aan alle kanten oh die moet wat meer dat of die moet iets minder dit. Of heb je dat zadel gezien of die laarzen, of wie rijd er nou wedstrijd met dat paard. 

Niets menselijks...

…is ons vreemd. Kortweg eigenlijk is dat gedrag heel menselijk. Het zit zeg maar in de aard van het beestje om snel het negatieve te benadrukken. En eerlijk is eerlijk ik doe het ook, ik probeer het niet maar het floept er soms zomaar uit. 

Als ik een stal binnenkom en ik ruik knoflook heb ik daar meteen een mening over. Of als ik een paard zie ontploffen kan ik ook wel dingen noemen die ik anders zou doen. 

Dat doe ik ook over mezelf als ik iets goed aanpak heb ik daar ook meteen kritiek op want eigenlijk had ik dat of dat moeten doen, of ik had meer dat of dat kunnen doen. 

Als het over jou gaat

En waar de maker van de opmerking misschien zichzelf omdraait en er nooit meer aan denkt kan die opmerking bij jou blijven plakken. Je kijkt je paard eens aan en gelooft misschien wel dat je alles verkeerd doet en gaat aan jezelf twijfelen.

Je kijkt nog een kritisch en hoewel je echt stapeldol op je tinker bent denk je er misschien wel aan om die in te ruilen voor een dressuur paard. Of dat jasje wat je al hebt sinds je eerste wedstrijd en wat nog prima is moet ook maar vervangen worden.

Maar als je dan geen klik hebt met je dressuurpaard en je niet lekker met neckrope naar buiten kunt en je nieuwe jasje prikt dan ben je nog niet blij.

Geloof in jezelf

Je bent voor je paard gevallen om een reden. Misschien die foto van marktplaats, misschien je verzorgpaard. 

Bij mij en spek hoefde hij alleen maar geboren te worden om een band te vormen.
Met Luxor was dat heel anders die heb ik gekocht om dressuur mee te rijden.
Toen dat niet bleek te werken hebben we elkaar opnieuw moeten vinden. Ik heb de keus gemaakt om met hem door te gaan en pas toen ik dat deed, maakte hij die keuze ook.

Maar wat het ook is, die lieve ogen onder die maantop, die gave bewegingen in de draf, die krachtige afzet voor de sprong iets heeft jullie bij elkaar gebracht. En daar mag je echt in geloven wat die stuurlui ook zeggen. 

En heb je hulp nodig wees dan niet bang die te vragen want daar kunnen jullie alleen maar beter van worden. Aan alle kanten kun je professionals om je heen verzamelen die jou helpen met wat jij leuk vind.

Ook ik help je graag om het beste voer voor jouw paard te vinden. Geheel in overleg met wat voor jou haalbaar is en afgestemd op de behoeften van jouw paard. 

Tags :

Share :

Laatste Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Op de hoogte gehouden worden?

Winkelwagen