Het perfecte plaatje

Dat bestaat niet.....

Ik zal je maar meteen uit de droom helpen. Het perfecte plaatje bestaat eenvoudigweg niet. Ondanks wat alle posts op instagram en facebook ook beweren. Je zou bijna een slecht gevoel over jezelf krijgen. Jouw leven is helemaal niet spannend of vol met actie. Jouw paard is gewoon vies. Je gaat niet iedere week naar het strand omdat je dat gewoon eng vind. Daarnaast staat jouw paard op stal en niet in een paddock paradise met 20 voerplekken en een wadi. En dan lees je ook nog dat je paard onbeperkt ruwvoer moet hebben maar bij jouw op stal voeren ze maar 2 keer per dag. 

En nu? Moet je nu halsoverkop naar een paddock paradise wat je niet kunt betalen of waardoor je nog maar 1 keer in de week naar je paard kan? Helemaal niet, je hebt nu eenmaal altijd te maken met de omstandigheden. Hoeveel geld is er beschikbaar, moet je iedere dag op de fiets naar je paard? Moet je ineens alles zelf gaan betalen van je ouders? Ben je recent gescheiden en heb je naast je paard ook een nieuw huis en de zorg voor je kinderen? Je hebt soms geen keuze. Ik droom ook van die boerderij met de paarden in de achtertuin. Maar ondanks dat we hard werken is die er nu nog niet. Dus moet ik roeien met de riemen die ik heb. Perfect zeker niet maar voor nu goed.

De oplossing

Er is niet een oplossing voor dit probleem maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen? Word er 2 keer per dag gevoerd maar jij ziet liever dat je paard niet langer dan het advies van 3 uur zonder eten staat? Geef zelf ruwvoer bij. Dit kan heel eenvoudig met een ruwvoermix. Deze zit in handzame zakken die makkelijk op te slaan zijn. Kijk of er stalgenoten zijn die er op een ander moment zijn waarmee je dit kunt samen doen. Op die manier hebben meer paarden baat bij deze oplossing. 
Word er brok gevoerd voor dat het ruwvoer word gevoerd? Kijk of je een bakje neer mag zetten (of misschien heb je die al staan) met het voer voor jouw paard daarin. Doe daar een ruime hoeveelheid ruwvoermix in en je paard gaat langer over het aangeboden voer doen. Daardoor gaat de kauwbeweging en de speeksel aanmaak omhoog wat weer beter is voor de spijsvertering van je paard. 

Komt je paard in de winter bijvoorbeeld weinig buiten? Overleg met je stalgenoten over het buiten zetten van elkaars paarden. Zo komen ze allemaal meer buiten. Maar misschien is er ook wel een rustig plekje waar je je huiswerk of ander werk kunt doen terwijl je paard geniet van de buitenlucht en vriendjes. 

Weinig tijd? Misschien kan een verzorgster uitkomst bieden. Je zit er in eerste instantie helemaal niet op te wachten dat iemand anders met jouw paard gaat rijden of je hebt het gevoel dat jij het beste voor je paard kunt zorgen. Toch kun je met de juiste match soms juist en tijd over houden en meer lol van je paard hebben. Want dat strand waar jij niet naartoe durft dat durft hij of zij misschien wel. Waardoor het voor jou ook bereikbaarder wordt. 

Vooral in de winter weinig tijd? Of alleen een buitenbak tot je beschikking die of te nat is of bevroren is? Geeft niks je paard kan in de winter heel goed wat minder doen. De winter is een tijd voor herstel. Pas je voerschema aan bouw je training af en geniet van andere dingen met je paard. Misschien kun je samen gaan wandelen of ontdek spelletjes in de bak of in de schuur. Ook met een paard in een dikke wintervacht en een bevroren bak zijn mogelijkheden maar soms liggen ze niet zo voor de hand.

Staar je niet blind

Staar je niet blind op al die perfecte plaatjes. Maar ga ontdekken wat je wel kunt doen om je paard beter in zijn vel te laten zitten. Of kijk wat je kunt doen om jezelf beter in je vel te laten zitten zodat je ook met je paard naar het strand kan. Ook voor jezelf zijn er legio oplossingen om met of zonder je paard te doen die je kunnen helpen bij het behalen van jouw doelen.

En daarna kun je weer verder dromen over dat paddock paradise achter je huis………….

Tags :

Share :

Laatste Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Op de hoogte gehouden worden?

Winkelwagen