Oud en nieuw

Het harde geluid en de felle lichten van vuurwerk kunnen ervoor zorgen dat paarden in paniek raken en zich onvoorspelbaar gedragen. Dit kan leiden tot verwondingen voor zowel het paard als de mensen die in de buurt zijn. Het is daarom aan te raden om paarden op een veilige plek te houden tijdens oud en nieuw, ver weg van het vuurwerk. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het paard niet ontsnapt of zichzelf of anderen in gevaar brengt tijdens het vuurwerk.

Zorg voor een veilige en stabiele omgeving: Zorg ervoor dat het paard op een veilige plek is tijdens het vuurwerk, zoals in een stal of een afgeschermd gebied. Vermijd plotselinge veranderingen in de omgeving van het paard. Oordoppen kunnen helpen om het geluid en de lichten van het vuurwerk te dempen. Dit kan het paard helpen om zich minder gestrest te voelen ook het aandoen van de lichten en een radio kan helpen het ergste geluid te dempen.
Geef het paard iets om zich op te richten, zoals eten uit een slowfeeder, snacks uit een snacknetje, of een ruwvoermix, dit kan helpen om zijn aandacht af te leiden van het vuurwerk.
Zorg voor voldoende beweging: Als het paard voldoende beweging heeft gehad voor het vuurwerk begint, kan dit helpen om stress te verminderen. 

Als het paard extreem gestrest is tijdens oud en nieuw, kan het gebruik van kalmerende middelen, bijvoorbeeld de Phytonics Strezz of de Chillpill van vitalstyle helpen. 

Share :

Laatste Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Op de hoogte gehouden worden?

Winkelwagen